Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (2024)

Oregon staat bekend om haar adembenemende natuur en onbegrensde outdooractiviteiten. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers. Van de diepe blauwe wateren van Crater Lake tot de indrukwekkende hoogten van Mt. Hood biedt Oregon een veelzijdig landschap dat smeekt om verkend te worden.

We nemen je mee langs enkele van de meest iconische en niet te missen plekken in Oregon, waar de natuur in al haar pracht schittert.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (1)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (2)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (3)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (4)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (5)

1. Crater Lake National Park: het diepste meer in de VS

Crater Lake National Park in Oregon is een adembenemend natuurwonder, gevormd door de ineenstorting van een vulkaan 7.700 jaar geleden. Het is het diepste meer in de VS en staat bekend om zijn ongelofelijk heldere water, gevuld door regen en sneeuw. Bezoekers worden betoverd door het diepblauwe water en de dramatische kliffen.

De omgeving biedt uitstekende wandel- en wintersportmogelijkheden. Het park is het hele jaar door open en trekt natuurliefhebbers met de prachtige oude bossen en spectaculaire uitzichten. De beste tijd om te bezoeken is van juli tot midden september, wanneer het weer mild is. Wintermaanden brengen extreme omstandigheden met zich mee, dus ga je in die periode dan moet je goed voorbereid zijn.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (6)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (7)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (8)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (9)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (10)

2. Columbia River Gorge met de bekende Multnomah Falls

De Columbia River Gorge is een absolute must-visit met ongeëvenaarde uitzichten en avontuurlijke activiteiten. Van het adembenemende uitzicht bij Crown Point tot de indrukwekkende watervallen langs de Historic Columbia River Highway, zoals Multnomah en Latourell, het landschap is overweldigend. Avonturiers genieten van wandelingen, fietsroutes, en watersporten in Hood River, de wereldhoofdstad van het windsurfen.

Bovendien biedt de Gorge voortreffelijke handgemaakte bieren en verse, lokale gerechten, met een wijnwereld die varieert van pinot noir tot syrah, afhankelijk van het klimaat. Ontdek zelf waarom de Columbia River Gorge zo geprezen wordt.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (11)

3. Mt. Hood is de hoogste berg van Oregon

Nog zo’n parel die je niet mag overslaan! Mt. Hood is herkenbaar aan de eeuwig besneeuwde top en elf gletsjers. Het is een icoon in Oregon en een paradijs voor skiërs met maar liefst zes skigebieden. Deze slapende vulkaan, omringd door een uitgestrekt nationaal bos, biedt uitgebreide mogelijkheden voor sneeuwsporten, wandelen en andere recreatieve activiteiten.

De historische Timberline Lodge is een uniek staaltje architectuur en biedt een waanzinnig uitzicht op de berg. In de omgeving vind je schilderachtige alpenmeren en valleien vol met wilde bloemen en fruitboomgaarden, wat bijdraagt aan de natuurlijke pracht van het gebied.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (12)

4. Langs de Oregon Coast met prachtige stranden en kliffen

De Oregon Coast is een ander hoogtepunt van de Pacific Northwest en strekt zich uit over drie betoverende regio’s. De North Coast pronkt met de iconische Haystack Rock, een imposante zee-rotsformatie. De Central Coast biedt een mix van charmante kuststadjes en schilderachtige kliffen. In de South Coast vind je ruige, ongerepte landschappen en uitgestrekte stranden, een paradijs voor natuurliefhebbers!

Langs de Oregon Coast kun je genieten van talloze outdooractiviteiten. Op de North Coast kun je vanzelfsprekend wandelen langs Haystack Rock, gaan surfen, of vliegeren op de uitgestrekte stranden. De Central Coast biedt uitstekende mogelijkheden voor kajakken en walvisspotten, terwijl je op de South Coast kunt genieten van wandeltochten langs ruige kliffen en afgelegen stranden.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (13)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (14)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (15)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (16)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (17)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (18)

5. Painted Hills bijzonder door de kleurrijke aardlagen

De Painted Hills zijn onderdeel van het John Day Fossil Beds National Monument en zijn een prachtig natuurwonder. De heuvels zijn genoemd naar hun kleurrijke aardlagen, die het best te zien zijn in de late namiddag. Het licht en vochtigheidsniveau laten de tinten en tinten van de heuvels veranderen.

Deze plek staat in de lijst van de ‘7 Wonders of Oregon’. Bezoek de Clarno Unit met zijn Mars-achtige pilaren en de Sheep Rock Unit, bekend om zijn fossielen en het Thomas Condon Paleontology Center. Bezoekers kunnen hier de evolutie van planten en dieren bestuderen.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (19)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (20)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (21)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (22)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (23)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (24)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (25)

6. Smith Rock State Park is een paradijs voor klimmers en wandelaars

Smith Rock State Park in Terrebonne, Central Oregon is een paradijs voor liefhebbers van diepe rivierkloven, rotsklimmen, wandelen en mountainbiken. Het park biedt duizenden klimroutes. Tijdens je tochten kun je dieren zoals arenden en herten tegenkomen.

Respect voor de unieke en kwetsbare natuur is belangrijk. Honden zijn toegestaan, maar alleen aan de lijn. Blijf op de paden en als je wilt kamperen kan dat met een tentje. Open vuur is er niet toegestaan.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (26)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (27)
Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (28)

7. Willamette National Forest met uitgestrekte bossen, rivieren en meren

Fan van hiken en er met je tentje op uit? Willamette National Forest in de Willamette Valley biedt een diversiteit aan recreatieve mogelijkheden, van wandelen en kamperen tot vissen en skiën in de Cascade Mountains. De omgeving wordt gekenmerkt door zeven majestueuze vulkanische pieken, waaronder Mt. Jefferson en de Three Sisters.

Bezoekers genieten van de natuurlijke schoonheid langs de schilderachtige rivieren en in de verschillende districten, zoals Detroit en Sweet Home. Wil je overnachten? Check dan vooraf de mogelijkheden online!

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (29)

8. Hells Canyon is perfect om te raften en vissen

Hells Canyon is de diepste kloof in Noord-Amerika en ligt langs de Snake River op de grens van Oregon en Idaho. Je komt hier voor de meest spectaculaire wilderniservaringen. Bezoekers kunnen jetboottochten maken, genieten van het adembenemende landschap en wilde dieren spotten, waaronder herten en adelaars.

Het gebied is ook rijk aan historie, met sporen van vroegere bewoners. Deze afgelegen en ruige bestemming zit vol met avontuur, terwijl je tegelijkertijd de natuurlijke schoonheid en het unieke karakter van de kloof ontdekt.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (30)

9. Silver Falls State Park is bekend om de ‘Trail of Ten Falls’ wandelroute

Silver Falls State Park wordt vaak het kroonjuweel van de Oregon State Parks genoemd. Het is een adembenemend natuurgebied met een reeks indrukwekkende watervallen. Het park ligt in de uitlopers van de Cascade Mountains en biedt de unieke ervaring om achter watervallen te wandelen, zoals bij de beroemde South Falls.

Met ruim 29 kilometer aan paden om te wandelen, mountainbiken of paardrijden, is het park een paradijs voor natuurliefhebbers.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (31)

10. Oregon Dunes National Recreation Area met de uitgestrekte zandduinen

De Oregon Dunes National Recreation Area maakt deel uit van het Siuslaw National Forest. Het is een uniek natuurgebied met indrukwekkende door de wind gevormde zandduinen die tot 150 meter boven zeeniveau reiken.

Dit gebied van ruim 12.700 hectare biedt allerlei recreatieve activiteiten, waaronder off-road rijden, wandelen, fotografie, vissen, kanoën, paardrijden en kamperen. En vergeet het zandsurfen niet!

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (32)

11. Bezoek Zuidoost-Oregon met wilde paarden

In de high desert van Oregon leven wilde paarden, met bijzondere kleuren zoals roans, pinto’s, palomino’s en cremello’s. Ze zijn in verschillende kuddes verspreid over een gigantisch gebied. Toch hebben de paarden het niet makkelijk, bijvoorbeeld voor vervuiling en het milieu. Het aantal dieren is daarom afgenomen.

Er wordt inmiddels hard gewerkt aan de bescherming van de paarden, bijvoorbeeld door hun leefgebied beter te beschermen.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (33)

12. Dagwandelingen op de Pacific Crest Trail

De iconische Pacific Crest Trail is een 4.265 kilometer lange route van Mexico tot Canada. Het is een schilderachtig en uitdagend pad dat door het Amerikaanse Congres in 1968 is aangewezen. Maar je hoeft natuurlijk geen duizenden kilometers van de route af te leggen om te zien hoe mooi het er is.

Kies daarom één of meerdere dagwandelingen uit en grijp je kans om de gevarieerde landschappen van de Verenigde Staten te verkennen, met aanzienlijke hoogteverschillen en uitdagende trajecten.

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (34)

Meer weten over Oregon

De schoonheid van Oregon is onmiskenbaar en ongeëvenaard en elk van de beschreven locaties biedt een unieke ervaring. Of je nu de voorkeur geeft aan het verkennen van ruige kustlijnen, het bewandelen van schilderachtige paden, of het bewonderen van de serene wildernis, Oregon biedt het allemaal!

Deze plekken zijn slechts het begin van wat deze prachtige staat te bieden heeft, dus pak je koffer en begin je avontuur in het adembenemende Oregon. Wil je meer weten of meer inspiratie opdoen? Bekijk dan de website.

Lees alles over Oregon

Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

Fietsen, wandelen en verwonderen: Beleef Portland als een local
Reisverslag Oregon | We genieten volop in Portland en omgeving

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (35)

Pauline van der Waal

Pauline reist en schrijft sinds 2010 voor onze wintersportsite Snowrepublic. Sinds 2017 is zij verbonden aan Reisschrijvers Media, als redacteur en reisschrijver voor Mountainreporters, OutdoorDichtbij en Alpenweerman. Hiken, klimmen, watersport en snowboarden, allemaal activiteiten die perfect passen bij Pauline.

Tags

amerika

Oregon

Verenigde Staten

Onze Outdoor Highlights Oregon: deze 12 plekken wil je niet missen (2024)
Top Articles
A novel t(9;22;11) translocation involving 11q24 in a patient with chronic myeloid leukemia: A case report Corrigendum in /10.3892/ol.2017.6875
Rainbow Six: Siege down? Current status, problems and outages
Walgreens Boots Alliance, Inc. (WBA) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance
Skylar Vox Bra Size
How Much Does Dr Pol Charge To Deliver A Calf
PontiacMadeDDG family: mother, father and siblings
27 Places With The Absolute Best Pizza In NYC
Skip The Games Norfolk Virginia
Chastity Brainwash
United Dual Complete Providers
Fairy Liquid Near Me
Current Time In Maryland
Charter Spectrum Store
Jellyfin Ps5
Welcome to GradeBook
Wgu Academy Phone Number
Dwc Qme Database
67-72 Chevy Truck Parts Craigslist
Baldur's Gate 3: Should You Obey Vlaakith?
Deshuesadero El Pulpo
Craigslist Lake Charles
Anonib Oviedo
Craigslist Dubuque Iowa Pets
City Of Durham Recycling Schedule
Villano Antillano Desnuda
Ou Football Brainiacs
4.231 Rounded To The Nearest Hundred
2021 Tesla Model 3 Standard Range Pl electric for sale - Portland, OR - craigslist
Chadrad Swap Shop
Word Trip Level 359
Gr86 Forums
Quality Tire Denver City Texas
Microsoftlicentiespecialist.nl - Microcenter - ICT voor het MKB
Yoshidakins
Barrage Enhancement Lost Ark
Kvoa Tv Schedule
Edict Of Force Poe
Keeper Of The Lost Cities Series - Shannon Messenger
Frank 26 Forum
Finland’s Satanic Warmaster’s Werwolf Discusses His Projects
Plead Irksomely Crossword
Hometown Pizza Sheridan Menu
Firestone Batteries Prices
Alston – Travel guide at Wikivoyage
Walmart 24 Hrs Pharmacy
Cleveland Save 25% - Lighthouse Immersive Studios | Buy Tickets
Top 1,000 Girl Names for Your Baby Girl in 2024 | Pampers
Perc H965I With Rear Load Bracket
The Jazz Scene: Queen Clarinet: Interview with Doreen Ketchens – International Clarinet Association
Craigslist Pet Phoenix
How To Find Reliable Health Information Online
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6506

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.